Acupunctuur Elsendorp IVF

 

 

Acupunctuur en Hormonale Balans (Kinderwens, IVF, Zwangerschap, Moxatherapie bij stuitligging)

 

 

Acupunctuur en ook homeopathie kunnen vaak met succes ingezet worden bij diverse hormonale klachten.

 

Menstruatieklachten in het algemeen vallen hier onder en ook PMS (premenstrueel syndroom). Met acupunctuur wordt getracht om de hormonale balans en dus de menstruatiecyclus te reguleren. Cyclusregualtie kan van toepassing zijn bij zowel onregelmatige cyclus als te veel/te weinig vloeien en te lange/te korte cyclus, het wegblijven van een menstruatie (amenorroe) of een pijnlijke of hevige menstruatie (dysmenorroe) of overmatig tussentijds vloeien (metrorragie). Afhankelijk van welke klachten er spelen kan er op verschillende momenten in de cyclus behandeld worden met acupunctuurpunten die specifiek dat moment van de cyclus ondersteunen.

 

Overgangsklachten en vermindering van de bijbehorende symptomen als opvliegers en nachtelijk transpireren gaat ook vaak goed met acupunctuur. Tot bepaalde hoogte horen bepaalde klachten bij deze veranderingsfase die een vrouw doormaakt, maar lang niet altijd is het nodig om de kwaliteit van het dagelijkse leven dermate aan te laten tasten door overmatige overgangsklachten en kunnen deze vaak een stuk verminderd worden op natuurlijke wijze.

 

Zwangerschap en klachten rondom zwangerschap zijn een goede optie voor zowel acupunctuur als homeopathie. Acupunctuur blijkt bij infertiliteit of kinderwens in een aantal studies effectief in het verhogen van de kans op zowel een natuurlijke zwangerschap alsmede ook het verhogen van de kans van slagen van een IVF ICSI of IUI -traject. Het kan zowel  ondersteunen bij het reguleren van een natuurlijke menstruatiecyclus en eisprong, alsmede ook in de verschillende fases van een IVF-traject ondersteunen, zoals de downregulatiefase, de stimulatiefase, rondom de punctie, rondom de teruplaatsing/embryo-transfer en de innestelingsfase en wachttijd. Het kan helpen de eventuele bijwerkingen van medicatie in zo'n traject verminderen en tevens kan het helpen de bijkomende stress en spanningsklachten in zo'n spannende periode te verminderen en daarmee een IVF-traject wat prettiger te doen verlopen en ook op dat vlak mogelijk de kans van slagen te vergroten.

 

Acupunctuur en Vruchtbaarheid/IVF:

 

Reguleert de cyclus (lengte, PMS, bloedverlies, eisprong).

 

Reguleert de hormoonhuishouding door stress te verminderen.

 

Bevordert functies van eierstokken, follikels en de kwaliteit.

 

Stimuleert bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder.

 

Vermindert kans op miskraam.

 

Vermindert pijn en stress bij puncties.

 

Versterkt immuunsysteem.

 

Vermindert baarmoedercontracties na terugplaatsing.

 

Verbetert verdikking en doorbloeding van baarmoederslijmvlies.

 

Vermindert bijwerkingen van medicatie.

 

Bevordert spermakwaliteit (duurt minimaal 3 maanden).

 

Bevordert kwaliteit eicel (duurt minimaal 3 maanden).

 

Ook tijdens de zwangerschap kunnen acupunctuur en homeopathie ingezet worden om bijvoorbeeld klachten zoals zwangerschapsmisselijkheid, vermoeidheid en ook het algehele welzijn te behandelen. Aan het eind van de zwangerschap kan acupunctuur het op gang brengen van de bevalling bevorderen of zelfs ingezet worden bij een stuitligging! Na een zwangerschap kan tot slot het herstel en het 'ontzwangeren' ondersteund worden en ook het weer op gang brengen van een normale cyclus.

 

Moxa/Moxa-therapie kan ook worden ingezet bij een stuitligging. Hierbij wordt meestal met een moxastick/houtskoolstaafje met bijvoet (artemisia vulgaris) verwarmd en bij een acupunctuurpunt bij de kleine teen gehouden. Diverse onderzoeken laten een duidelijk grotere kans op een draaiing zien en een proefschrift in 2010 vanuit het Erasmus MC laat zien dat hiermee zelfs grote kostenbesparingen te behalen zijn doordat er een daling van het aantal keizersnedes haalbaar is. Een groot onderzoek, gepubliceerd in de JAMA in 1998 en een vervolgonderzoek in 2003, namen 260 vrouwen deel die werden verdeeld over twee groepen. Na twee weken werd geteld hoeveel kinderen er spontaan gedraaid waren. In de groep vrouwen die geen moxa-therapie hadden gekregen was 47,7% van de baby’s gedraaid en in de groep vrouwen die wel met moxa waren behandeld, was 75,4% van alle baby’s gedraaid.

 

Migraines en andere soorten hoofdpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen die maandelijks terugkeren moeten hier ook niet vergeten worden. Ook deze hebben in dat geval vaak te maken met de hormonale balans en door de cyclus te reguleren zijn ze dan ook vaak aanzienlijk te verbeteren met acupunctuur en homeopathie.

 

Acu-Balance acupunctuur en homeopathie heeft 3 vestigingen in noord-limburg en midden-limburg, Horst Roermond en Arcen. Rob Coumans is lid NVA.

 

 

Acupunctuur bij IVF Elsendorp

 

slider Arcen

 

Praktijk Acu-Balance

Acupunctuur, Homeopathie, APS-pijntherapie

Horst-Roermond-Arcen

Rob Coumans

Voor alle informatie klik hier of boven in topmenu

 

Acupunctuur bij IVF Elsendorp

 

 

Acupunctuur is een onderdeel van de chinese geneeskunde en werd door de Chinezen al ver voor onze jaartelling gebruikt om allerlei aandoeningen en ziekten te behandelen. De kennis die deze dokters hadden werd al vanaf het begin beschreven en is door ervaring geëvolueerd tot de acupunctuur die wij nu kennen. In de chinese geneeskunde wordt de ziekte/aandoening veroorzaakt doordat de balans in de oerkrachten Yin en Yang zijn verstoord. Yin staat voor duisternis, kou, passiviteit, het vrouwelijke, enz., Yang staat voor licht, warmte, activiteit, kracht, het mannelijke. Yin gaat over in Yang, Yang gaat over in Yin, de twee kunnen niet buiten elkaar bestaan en houden elkaar (in gezondheid) in evenwicht. Deze krachten lopen in het lichaam door onzichtbare banen, die wij meridianen noemen. Elke meridiaan hoort bij een bepaald orgaan, b.v. de maag, de nieren, de lever of het hart. Op de meridianen liggen de acupunctuurpunten, waarmee we invloed kunnen uitoefenen op de bij die meridiaan behorende organen. Dat beïnvloeden kan gedaan worden door o.a. het zetten van naalden en het verwarmen met Moxa (kruidenstik/houtskool van de plant Bijvoet). We kunnen zo de energie van de (energetische) organen stimuleren of juist sederen en waar de energie 'vast' zit, kunnen we die weer laten stromen. Veel mensen hebben aan 't begin nog wat angst voor de naalden, maar raken snel aan het idee gewend. U hoeft niet bang te zijn dat er wordt misgeprikt, mits U door een acupuncturist wordt behandeld die een gedegen opleiding heeft gehad. De naalden zijn zo flinter dun, (niet te vergelijken met een injectienaald) dat het inbrengen nauwelijks te voelen is. Als hij precies in het acupunctuurpunt zit voelen de meeste mensen een tintelende of een electrisch-achtige sensatie, die in het verloop van de desbetreffende meridiaan loopt. Deze sensatie wordt door de chinezen 'Qi 'of ‘Chi’ genoemd, wat zoiets als ‘energie’ betekend. De naalden moeten 10 - 45 minuten blijven zitten, afhankelijk van de te behandelen klacht. Acupunctuur wordt o.a. door de Wereldgezondheids Organisatie (W.H.O.) erkend en wordt toegepast bij vele aandoeningen. Enkele zijn; allergieën, longklachten, maag-darmstoornissen, overgangsproblemen, slaap- en concentratie stoornissen, verslavingen, psychische klachten en vele soorten pijnen.

 

Acupunctuur, uiterst geschikt voor kinderen...?

 

Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd in de oren om baby’s en kinderen met acupunctuur te behandelen, maar toch is het met homeopathie één van de meest succesvolle therapieën voor kinderen. Juist jonge kinderen zijn met een subtiele prikkel, zoals die met homeopathie of acupunctuur toegediend wordt, zeer sterk te beïnvloeden. Denk hierbij aan een grote diversiteit aan klachten of ziektes die bij kinderen kunnen voorkomen, zoals: diarree/obstipatie, eczeem of andere huidklachten, zwakke weerstand, groeipijnen, tandjes krijgen, klachten na de vaccinaties, diverse , diverse allergieën

 

luchtwegproblemen/CARA, gedragsproblemen/hyperactiviteit, bedplassen, ontwikkelingsachterstand, oorontstekingen, wratten, etc.. Wat doet een Acupuncturist eigenlijk? De acupuncturist probeert d.m.v. diverse punten op het lichaam de energiebalans te herstellen, d.w.z. zwakke organen te versterken, ziekmakende factoren te verdrijven en de stroom van "Chi", hetgeen de voedende energie van het lichaam is, te bevorderen. Dit met het doel niet alleen de manifestatie van de klacht te doen verdwijnen, maar ook de onderliggende oorzaak ervan op te heffen. Dit kan d.m.v. naalden, massagetechnieken en/of chinese kruiden. Mensen vinden het vaak eng om geprikt te worden en zeker om hun kinderen geprikt te laten worden, maar als je ziet met wat voor flinterdunne naaldjes er geprikt wordt, dan valt dit over het algemeen reuze mee. Jonge kinderen reageren naast het prikken ook zeer goed op Tui-Na, het masseren van bepaalde punten/zones.

 

Acu-Balance acupunctuur en homeopathie heeft 3 vestigingen in noord-limburg en midden-limburg, Horst Roermond en Arcen. Rob Coumans is lid NVA.

Behandelingen worden hierdoor vergoed in de meeste aanvullende verzekeringen.

Praktijk in Horst, Herten, Arcen. Ook voor de regio Gemeente Venlo: Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen, Venlo. Regio Gemeente Bergen: Afferden, Bergen, Nieuw-Bergen, Siebengewald, Well. Regio Gemeente Venray: Blitterswijk, Leunen, Oostrum, Venray, Wanssum, Ysselsteyn. Regio Horst aan de Maas: America, Broekhuizen, Griendtsveen, Grubbenvorst, Lottum, Meerlo, Sevenum, Swolgen, Tienray. Regio Gemeente Peel en Maas: Baarlo, Helden, Kessel, Maasbree, Panningen. Regio Gemeente Leudal: Haelen, Heythuysen, Horn, Neer, Roggel. Regio Gemeente Maasgouw: Beegden, Heel, Ittervoort, Linne, Maasbracht, Thorn, Wessem. Regio Gemeente Roermond: Herten, Maasniel, Merum, Roermond, Swalmen. Regio Gemeente Roerdalen: Herkenbosch, Melick, Montfort, St. Odilienberg, Posterholt, Vlodrop. Regio Gemeente Echt-Susteren: Echt, Nieuwstad, Pey, St. Joost, Susteren. Regio Gemeente Beesel: Beesel, Offenbeek, Reuver.

Energie Balans, Hormonale Balans, Menstruatieklachten, Cyclusregulatie, PMS, Vruchtbaarheid, Kinderwens, IVF, Begeleiding IVF ICSI IUI, Klachten rond Zwangerschap en Bevalling, Stuitligging, Misselijkheid, Overgangsklachten, Opvliegers, Migraine, Hoofdpijn, Pijnklachten, Neuralgie, Aangezichtspijn, RSI, Rugklachten, Ischias, Spit, Nekklachten, Whiplash, Schouderklachten, Blessures, Tenniselleboog, Slijmbeursontsteking, Hielspoor, Carpaal-tunnelsyndroom, Vermoeidheid, Burn-Out, Stress, Slaapproblemen, Slapeloosheid, Spijsvertering, Maagklachten, Darmklachten, Gordelroos.

Klassieke Homeopathie bij Kinderen en Huisdieren.

Ook ondersteuning bij Stoppen met Roken en Overgewicht, Afvallen met Acupunctuur en Ooracupunctuur o.a. door vermindering hongergevoel.

 

JoomShaper Google+