Corona (Covid-19)


Los van Corona (Covid-19) of andere infectieziekten hanteert Acu-Balance altijd hygiƫnemaatregelen in de praktijkruimte. Graag een eigen badhanddoek meenemen en vooraf thuis het toilet bezocht te hebben en handen (en graag ook voeten) te hebben gewassen.

NB. Een eventuele inenting en ook mondkapje geven geen bewezen bescherming tegen overdracht, testen niet betrouwbaar zijn en is er voor alle maatregelen geen goede risico-baten analyse gedaan, dus ook dan geldt vooral gezond verstand gebruiken en melden we gewoon de afspraak af bij verkoudheidsklachten!

Voorkomen is beter dan genezen!

 

HERSTEL NA CORONA

Herstel na Corona (Covid-19) en andere infectieziekten kan soms langdurig zijn. Veel mensen kampen met allerlei klachten na een lang ziekbed. Acupunctuur kan hierbij ondersteunen bij het onstande energietekort. Zeker een zware longontsteking, de ontstane beschadigingen in het longweefsel en de eventuele periode van beademing op een intensive care, heeft tot gevolg dat er spierafbraak heeft opgetreden en naast het conditionele stuk ook dit weer opgebouwd moet worden. Acupunctuur kan hierbij helpen door gericht het energiesysteem te stimuleren en daarmee het lichaam aanzetten tot herstel hiervan.

- Langdurig herstel / Onvoldoende vooruitgang in een huidig revalidatieprogramma

- Overmatige Vermoeidheid, Energiegebrek

- Kortademigheid, Irritatie van de luchtwegen

- Spierzwakte en Conditionele achterstand

- Pijnklachten, Overbelasting, Blessures die tevens het herstel belemmeren

- Stress-Spanningsklachten

Acupunctuur kan juist uw revaldiatie/herstelprogramma via bijvoorbeeld fysiotherapie ondersteunen doordat het belemmeringen voor een deel kan weghalen. Denk hierbij aan diverse pijnklachten, blessures en overmatige vermoeidheid waardoor een trainingsprogramma moeilijk gaat en mogelijk onnodig het herstel vertragen.

Ook kunnen er door het hele ziekteproces zoals bij het Corona-virus tal van systemen in het hele lijf ontregeld zijn. Dit kunnen naast de luchtwegen en het energiepeil ook bijvoorbeeld hoofdpijnen of stressklachten zijn, klachten van de spijsvertering, slaapritme of het hormonale evenwicht. Er wordt met Acupunctuur getracht de balans hierin weer terug te brengen.

Rob Coumans is aangesloten lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Consulten worden hierdoor geheel/grotendeels vergoed in de meeste aanvullende verzekeringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acupunctuur, Acupuncturist, Corona, virus, Covid-19, behandeling, herstel, praktijk, kliniek, Horst, Roermond, Arcen, Venlo, Venray, Helden, Panningen, Maasbree, Sevenum, Velden, Reuver, Swalmen, Horn, Heythuysen, Haelen, Maasbracht, Echt, Herkenbosch, COPD, longen, benauwdheid, vermoeidheid, conditie, revalidatie, coronavirus.

 

JoomShaper Google+