Praktijk Acu-Balance

 

Acupunctuur, Homeopathie, APS-pijntherapie

 

Horst-Roermond-Arcen

 

Rob Coumans

 

Voor alle informatie klik hier of boven in topmenu

Homeopathie in omgeving Venray

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Klassieke Homeopathie is een geneeswijze die zijn oorsprong heeft in de 18e eeuw. Het is gebaseerd op het similia-principe van Dr. Samuel Hahnemann die zegt dat een substantie die symptomen geneest die dezelfde substantie veroorzaakt wanneer het aan een gezond persoon gegeven wordt. Het komt hier op neer, dat men voor iemand met een bepaald klachtenbeeld dat middel zoekt wat bij gezonde testpersonen hetzelfde patroon van symptomen teweeggebracht heeft. Vooral het karakteristieke, het individuele van het klachtenbeeld is het belangrijkste om tot de juiste middelkeuze te komen. Een ander belangrijk punt in de Homeopathie is, dat het een holistische geneeswijze is, d.w.z. het bekijkt de mens als één geheel; zowel mentale, emotionele als fysieke symptomen zijn uitingen van een disbalans van het organisme en worden in principe niet afzonderlijk behandeld, maar worden allen in de bepaling van het voor te schrijven middel betrokken. Zo spreekt men in de Homeopathie niet van “ziekten”, zoals in de reguliere geneeskunde, maar van “zieken”; niet een klein stukje van de mens is ziek, maar het hele organisme is eigenlijk ziek. Dat kleine stukje is enkel een uiting van het zieke organisme. Er worden in de Homeopathie verschillende substanties gebruikt: planten, dieren, mineralen, metalen enz.. Deze worden op een speciale manier stapsgewijs verdund, het zogenoemde potentiëren. Dit vindt doorgaans plaats op een schaal van 1:100 (C-potenties) of 1:10 (D-potenties). Paradoxaal kan men zeggen dat hoe hoger de potentie, de verdunning dus, hoe sterker of hoe dieper een homeopathisch middel werkt. Het middel wordt door de homeopaat doorgaans gegeven in de vorm van enkele korrels die verdeeld over 24 uur ingenomen moeten worden. Aangezien de term “ziekte” niet bestaat en Homeopathie een holistische geneeswijze is, zijn de klachten die voor Homeopathie in aanmerking komen talloos.

Enkele klachten, waarbij succespercentage aanzienlijk is, zijn o.a.:

luchtwegproblemen,

menstruatieklachten,

hoofdpijn en migraine,

psychische/emotionele problemen,

reumatische klachten,

huidklachten,

slaapstoornissen etc..

Verder is Homeopathie uitermate geschikt bij kinderen, denk hierbij aan:

tanden krijgen,

allergieën, eczeem,

luchtwegproblemen,

weerstandsproblemen,

diverse infecties

concentratieproblemen

gedragsproblemen/hyperactiviteit,

groeipijnen,

diarree/constipatie etc..

Maar ook voor uw huisdieren kunt u hiervoor terecht!

Denk hierbij aan indicaties als:

Huidklachten

Gedragsproblemen

Onrust, Angst

Spijsverteringsklachten

 

Meer info over Homeopathie:

www.kvhn.nl

www.vsm.nl

 

Acu-Balance acupunctuur en homeopathie heeft 3 vestigingen in noord-limburg en midden-limburg, Horst Roermond en Arcen. Rob Coumans is lid NVA.

Behandelingen worden hierdoor vergoed in de meeste aanvullende verzekeringen.

Praktijk in Horst, Herten, Arcen. Ook voor de regio Gemeente Venlo: Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen, Venlo. Regio Gemeente Bergen: Afferden, Bergen, Nieuw-Bergen, Siebengewald, Well. Regio Gemeente Venray: Blitterswijk, Leunen, Oostrum, Venray, Wanssum, Ysselsteyn. Regio Horst aan de Maas: America, Broekhuizen, Griendtsveen, Grubbenvorst, Lottum, Meerlo, Sevenum, Swolgen, Tienray. Regio Gemeente Peel en Maas: Baarlo, Helden, Kessel, Maasbree, Panningen. Regio Gemeente Leudal: Haelen, Heythuysen, Horn, Neer, Roggel. Regio Gemeente Maasgouw: Beegden, Heel, Ittervoort, Linne, Maasbracht, Thorn, Wessem. Regio Gemeente Roermond: Herten, Maasniel, Merum, Roermond, Swalmen. Regio Gemeente Roerdalen: Herkenbosch, Melick, Montfort, St. Odilienberg, Posterholt, Vlodrop. Regio Gemeente Echt-Susteren: Echt, Nieuwstad, Pey, St. Joost, Susteren. Regio Gemeente Beesel: Beesel, Offenbeek, Reuver.

Energie Balans, Hormonale Balans, Menstruatieklachten, Cyclusregulatie, PMS, Vruchtbaarheid, Kinderwens, IVF, Begeleiding IVF ICSI IUI, Klachten rond Zwangerschap en Bevalling, Stuitligging, Misselijkheid, Overgangsklachten, Opvliegers, Migraine, Hoofdpijn, Pijnklachten, Neuralgie, Aangezichtspijn, RSI, Rugklachten, Ischias, Spit, Nekklachten, Whiplash, Schouderklachten, Blessures, Tenniselleboog, Slijmbeursontsteking, Hielspoor, Carpaal-tunnelsyndroom, Vermoeidheid, Burn-Out, Stress, Slaapproblemen, Slapeloosheid, Spijsvertering, Maagklachten, Darmklachten, Gordelroos.

Klassieke Homeopathie bij Kinderen en Huisdieren.

Ook ondersteuning bij Stoppen met Roken en Overgewicht, Afvallen met Acupunctuur en Ooracupunctuur o.a. door vermindering hongergevoel.